søndag den 5. juni 2011

Kan i huske dengang i formning?...

Hvor man snittede linoliumstryk og lavede sine egne masseproduktioner?


Da jeg en aften for et par uger siden lige sad og manglede et par stempler, jeg ikke lige havde i samlingen kom jeg i tanke om, at jeg havde noget linolium liggende fra min tid på seminariet. Jeg ledte skuffer og skabe igennem og ganske rigtigt havde jeg både skærerredskaberne og 2 store stykker grålinolium på lager.


Halvanden time senere var jeg to stempler rigere og meget øm i armene (havde glemt at det er HÅRDT arbejde den slags!)

Et blomster- og et "fartstribe-stempel" blev det til. Jeg er rigtig glad for dem og har brugt begge dele både i min art journal og på LO's. Jeg er helt vild med alle de muligheder der er i stemplerne. Blomsten kan både bruges alene og så er den også meget nem at lave en hel baggrund med, som jeg har gjort på min art journal side.

Håber i har haft en dejlig weekend og har haft mulighed for at nyde det fantastiske vejr? :-)

6 kommentarer:

Kirsten sagde ...

Ja, du kan tro jeg kan huske vi lavede linoleumssnit. I sin tid lavede jeg en del stoftryk hvor jeg selv lavede en del klodser, - hvor linoleumssnittene blev sat på en træklods, som havde fået shellak. Og så var det noget med noget blødt filtagtigt noget som blev drysset på, så farverne blev hængende på snittet. Hvor mon jeg har de klodser? De ligger sikkert i en kasse allerbagerst i garagen, og er nok ikke sådan lige at komme til ;-)
Der er rigtig mange muligheder i dine skønne linoleumsstempler, både baggrunden og detaljerne på LO'erne er super lækre.

Og så lige en bemærkning til dit tidligere indlæg om folks kommentarer. Jeg må indrømme at jeg blev lidt vred over at nogen var så negative omkring dine indlæg. Kan de ikke lide det du skriver kan de jo holde sig væk. Jeg læser glad og gerne om Vitus, og jeg bliver glad indeni når jeg ser dine LO'er og på den måde mærker hvor dejligt et liv I gav ham i den tid I havde ham.
- så for min skyld - blive endelig ved lige så længe du har billeder til LO'er eller små historier at fortælle om ham.
Knus,
Kirsten

Charlotte sagde ...

Jeg kan sagtens huske linoleums-arbejdet i formningstimerne (som det hed da jeg gik i folkeskole). Det var SJOVT! Herligt at du havde noget liggende, og det er nogle fotte stempler du har lavet. Den med blomsten er super god - både som baggrundsstempel og som enkeltvis.
Rigtig god ny uge til dig.

Ras sagde ...

hvor er det bare for lækkert, Stine. Du må lige lære mig at lave de stempler engang.

Charlotte Ravn sagde ...

Åh ja linoleums tryk og kartoffeltryk. Hvor er det bare nogle fine stempler du har snittet!

aka sagde ...

Hvor sjovt at se linoliumstryk igen.
Da jeg gik i skole hed det tegning i de små klasser. Og det betød at vi TEGNEDE og derefter farvede/malede med Filiafarver.
I 6-7 klasse hed det så formning ! Der tegnede vi så opstillinger. feks flasker eller frugt. Og skulle lære at lave skygger på. Helt vildt og meget avanceret ! haha.
I realklassen nåede vi til noget så spændende som kartoffeltryk og senere linoliumstryk. Vi trykkede mønstre på lagenstof, og det blev så brugt i håndarbejdstimerne til at sy busseronner af. (google hvis du ikke ved hvad det er)Jeg gik i skole fra 1960-70 ! Og kan i dag dårligt tegne andet end tændstikmænd...
Så jeg er faktisk ret duperet over dine udskæringer. Og derefter brugen af dem. Superflotte layouts du har lavet - også med løbere.

Tak for kigget og ikke mindst historien - nu går jeg helt i barndom og kommer i tanke om så mange sjove ting....

Thanni sagde ...

Jepz - jeg kan også sagtens huske linoleummet fra formning ;)
..og hvor er det nogen super stempler du har fået lavet. Det ser fedt ud i din art journal, men i den grad osse på Lo'erne.
Det er et skønt skønt billede på det første LO! :)