torsdag den 24. juli 2008

Yoyo's - how to make'em! :-)

Da der er en del af jer som har spurgt hvordan jeg laver mine små yoyo's(jeg takker mange gange!), følger her en beskrivelse :-)

Her er alt hvad du skal bruge: et stykke stof, en saks, noget rundt, en pen, nål og sytråd, en knap og evt. broderigarn.

1. Find et stykke stof, en saks, en pen - der kan ses på stoffet! og noget rundt at tegne om. Tegn rundt om den runde ting, klip herefter ud. Det er for så vidt ligemeget hvilken side af stoffet du tegner på, det kan alligevel ikke ses.


2. Ri hele kanten rundt, det betyder ikke så meget om der er lige langt i mellem stingene, det kan alligevel ikke rigtig ses. Husk at binde en knude på enden af din sytråd!
3. Find enden af din sytråd og hiv i både den og den ende som nålen sidder fast i, søg her for at det er den rigtige side af stoffet, som kommer til at vende udaf! Bind mindst 2 knuder og søg for at der er strammet godt til, ellers bliver den så træls (ja, jer er vel jyde ;-D), når knappen skal syes på! Klip kun den ende af, hvor nålen IKKE sidder fast!Form nu yoyo'en så den bliver rund, og udnyt alle folderne - det er dem som giver liv!

4. Sy den valgte knap på. Jeg syer altid igennem hele baduljen når jeg syer knapperne fast, det syntes jeg gør dem mere stabile. Jeg starter altid med at sy knappen fast først, med resten af sytråden, der jo stadig sidder fast på yoyo'en!


5. (evt.)Som afslutning plejer jeg at sy knappen et par gange med broderigarn, det ser lidt ekstra lukus-agtigt ud syntes jeg...

Denne gang valgte jeg dog at sprige det over, syntes allivel, den sorte sytråd var bedre...Syntes lige i skal have lidt inspiration med til hvad de fine yoyo's kan bruges til:

Som svar til Charlotte - da jeg forelskede mig i yoyo'sne, surfede jeg på http://www.etsy.com/ - så det er der jeg har navnet fra...

Håber det var en forståelig forklaring! Ellers må i endelig spørge igen! Takker mange gange for interessen - det varmer så dejligt! :-)


Jeg ønsker jer en god dag, og håber i har tid til at nyde det fantastiske vejr! :-D

7 kommentarer:

abc sagde ...

hvor er de bare rigtig søde, og sikken en fin og letforståelig How to du har lavet.....

Dem bliver jeg vist nødt til at forsøge mig med....

Varme sommerhilsner Abc

marianne sagde ...

1000 tak for den fine forklaring. Det kan vist selv jeg finde ud af ;o)

Anne Bente sagde ...

hvor er de bare super flotte :)

Cowgirl sagde ...

Wau så fatter en dum jyde det også - tak for'et...nu skal jeg vist stå på hovedet i patchworkkassen og finde passende stof...elsker simpelthen at få en how to do

Charlotte sagde ...

Hvor ser det egentlig nemt ud.. Det tror jeg lige at jeg må prøve.. Tusin tak

Jette/Thanni sagde ...

Nå så fandt jeg da lige den "how-to" på Yoyo's..de er nemlig rigtig søde, og din forklaring kan selv jeg vist fatte..så tak for'et ;)

Jette/Thanni sagde ...

...og forresten - man kan faktisk finde mange sjove ting på http://www.etsy.com/ ...den roder jeg osse lidt rundt på ind imellem :)